Laatste update Blogs: 24 april 2024.
blauwe lijn
Blogs Onderwijsportaal
Full screen Home Blogs Contact
Onderwijsportaal.eu
blauwe lijn
Home > Particulier Beroepsonderwijs > Blogs
blauwe lijn

Blogs
Particulier Beroepsonderwijs

Titels van de blogs
blauwe lijn
Algemene informatie
Het particulier beroepsonderwijs
De site Particulier Beroepsonderwijs
Onderwijsinstellingen die particulier beroepsonderwijs aanbieden
Adverteren via Particulier Beroepsonderwijs
blauwe lijn
 
blauwe lijn

Informatie over het particulier beroepsonderwijs
(MBO en HBO)

 

Informatie over het particulier beroepsonderwijs kan gaan over de betekenis van het particulier beroepsonderwijs. Maar het kan ook gaan over de feitelijke gegevens over de scholen voor particulier beroepsonderwijs.

Feitelijke gegevens over het particulier beroepsonderwijs

In Nederland zijn een groot aantal onderwijsinstellingen actief in het particulier beroepsonderwijs. Teveel om op te noemen.Op deze site zijn actief: het EuroCollege, de TIO Business School, het NIFA en Instituut Kronenburgh, Zij bieden vooral economische programma's aan en daarmee zijn zij over het algemeen ook business scholen.

Informatie over de feitelijke gegevens van EuroCollege, TIO Business School, NIFA en Instituut Kronenburgh, is verkrijgbaar via de pagina particulierberoepsonderwijs.nl. Deze site is onderdeel van dit onderwijsportaal.

Op deze pagina staan de scholen uitgesplitst over regionale pagina's. Op deze pagina's staat informatie over de lokale vestiging met diep-links naar de belangrijke pagina's op de websites van de scholen voor particulier beroepsonderwijs zelf.

Informatie per locatie van de particuliere scholen

Voor uitvoerige informatie per locatie van de diverse scholen voor particulier beroepsonderwijs kunt u gaan naar de site van ParticulierOnderwijsNederland. In het overzicht dat zij bieden, is het mogelijk om de locaties aan te vinken en de gegevens per locatie te vergelijken.

U krijgt dan informatie over de belangrijkste MBO-opleidingen die zij aanbieden, de belangrijkste HBO-opleidingen en de AD (Associate Degree) opleidingen. Deze laatste zijn doorgaans gelijk aan de eerste twee jaar van een vierjarige HBO-opleiding.

Voor zover het gaat om de betekenis van het particulier beroepsonderwijs gaat het verder om de opzet en financiering van dit type onderwijs. De opzet is groepsgericht, maar de groepen zijn klein.

Daardoor is er veel aandacht voor de afzonderlijke studenten en hun specifieke kwaliteiten. Juist door die kleine groepen kunnen studenten individueel veel aandacht krijgen en aangepaste werkvormen toepassen.

Financiering van het particulier beroepsonderwijs

De financiering van het particulier beroepsonderwijs vindt plaats via bijdragen van de ouders of de studenten zelf. De beroepsopleiding met alle voorzieningen en docenten moet uit deze bijdragen betaald worden. Het particulier onderwijs krijgt geen subsidie van de overheid.

De collegegelden van de scholen loopt nogal uiteen en beloopt circa € 12.000 tot circa € 20.000 per jaar. De exacte bedragen zijn te vinden op de site van ParticulierOnderwijsNederland.

 
blauwe lijn
Mocht u vragen of opmerkingen hebben dan vernemen wij dit graag via de webmaster.
 
blauwe lijn
Onderwijsportaal
Particulier Onderwijs Nederland
blauwe lijn
Begin  |  Informatie CASA
blauwe lijn
 
Copyright © 1998 by Fons Vernooij en anderen.

Registratienummer V.O.F. Adviesbureau CASA:
KvK Rijnland: 58884114 / BTW 8532.22.848
Dossiernummer Stichting Onderwijsportaal:
KvK Rijnland: 28092786 / BTW 8106.36.025

Email webmaster

Privacy-policy

Leveringsvoorwaarden

Wij volgen de Google-policy (kijk op Hoe Google uw gegevens gebruikt). Google selecteert de advertenties en verwerkt de informatie.

 
;